Vloga obdelave z brizgalnimi kalupi in upoštevanje zmogljivosti izdelka

- 2023-07-17-

Vloga obdelave z brizgalnimi kalupi in upoštevanje učinkovitosti izdelka


Proizvodnja izdelkov za brizganje, uporaba kalupov za brizganje, na splošno v normalnih okoliščinah, plastični izdelki, proizvedeni s to metodo brizganja, imajo površino boljši sijaj in barvo, včasih pa je neizogibno, da bo nekaj pomanjkljivosti, v Poleg težav z materialom same plastike, barvil in sijaja površine kalupa, kateri so razlogi, da obdelava z brizganjem povzroči tak vpliv?

(1) Končna obdelava kalupa je slaba, na površini votline so madeži rje itd., izpuh kalupa pa ni dober.

(2) Če obstaja težava s sistemom za vlivanje kalupa, je treba povečati vodnjak za hladen material in povečati pretočni kanal, glavni kanal za poliranje, preusmeritveni kanal in vrata.

(3) Temperatura materiala in temperatura kalupa sta nizki, po potrebi pa se lahko uporabi metoda lokalnega ogrevanja vrat.

(4) Obdelovalni tlak pri brizganju je prenizek, hitrost je prepočasna, čas vbrizgavanja je nezadosten in protitlak je nezadosten, kar ima za posledico slabo kompaktnost in temno površino.

(5) Plastika mora biti popolnoma plastificirana, vendar za preprečitev degradacije materialov mora biti ogrevanje stabilno, hlajenje mora biti zadostno, zlasti debelostensko.

(6) Da preprečite vstop hladnih materialov v dele, preklopite na samozaporne vzmeti ali po potrebi zmanjšajte temperaturo šob.

(7) Uporabljenih je preveč kupljenih materialov, kakovost plastike ali barvil je slaba, pomešana z vodno paro ali drugimi nečistočami, kakovost uporabljenih maziv pa je slaba.

(8) Vpenjalna sila mora biti zadostna.

1. Vloga samodejne ponastavitve fiksne plošče potiskala za obdelavo kalupa za brizganje, nameščenega blizu palice za ponastavitev, potem ko je izdelek iz plastičnega kalupa potisnjen ven, se potiskalo potegne nazaj v prvotni položaj, da se obnovi vloga votline. .

2. Vloga pozicioniranja, ki se uporablja za pozicioniranje drsnika pri bočnem vleku jedra, ki se uporablja z omejevalniki.

3. Pomožna moč premičnih delov, kot so premične plošče in potisne plošče.

Vzmet, ki se uporablja v kalupu za brizganje, je na splošno okrogla vzmet in pravokotna vzmet, v primerjavi z okroglo vzmetjo ima pravokotna vzmet večjo elastičnost, kompresijsko razmerje je prav tako večje in ni enostavno odpovedati utrujenosti, kar se pogosteje uporablja pomlad.

Ponudba za obdelavo kalupov za brizganje, načrtovanje obdelave za brizganje kalupov in izdelava kalupov podpirajo ogromen razvojni proces izdelkov za brizganje, ko morajo stranke zagotoviti ponudbo stroškov za kalupe in dele, kar pomeni, da se bo začela faza podrobnega načrtovanja obdelave za brizganje kalupov.

Proizvajalci obdelave kalupov za brizganje dajejo popolnoma podroben načrt, treba je opozoriti, da se veliko dela v zgodnji fazi načrtovanja obdelave kalupov za brizganje izvaja hkrati z nepopolnim dizajnom izdelka, poznejše načrtovanje obdelave kalupov za brizganje pa bo morda moralo izvajajo veliko število točk, tako da lahko oblikovalec razvije prvo postavitev kalupa, nato pa izvede staro oceno in izboljšavo, če želite pospešiti razvoj izdelka za načrtovanje in prilagajanje nabave delov kalupa hkrati.

Zaradi morebitnih napak pri oblikovanju brizganih izdelkov se lahko od načrtovalcev kalupov zahteva, da preoblikujejo in usmerijo enostranske kalupe, da ugotovijo, ali kalup za brizganje ustreza proizvodnim zahtevam kupcev.