Na kaj moramo biti pozorni pri uporabi kalupov za brizganje

- 2023-09-25-

Na kaj moramo biti pozorni pri uporabi kalupov za brizganje


Zdaj je industrija predelave plastike precej živahna, z nenehnim napredkom tehnologije materialov je postopek brizganja zdaj vedno bolj zrel, številni proizvajalci so lahko obvladali to tehnologijo za proizvodnjo in predelavo plastike. Sredi postopka brizganja se povpraševanje pogosto nanaša na nekaj kalupov, kakovost kalupa pa preprosto do neke mere vpliva na kakovost plastičnih izdelkov, zato je za operaterja uporaba kalupa za cevi osnovna zahteva. Na katere dogodke morate biti pozorni sredi postopka nanašanja brizgalnih kalupov? Vprašajmo se o tem spodaj.

1. Redno iščite in preverjajte kalup, ki se uporablja za povpraševanje, in preverite, ali so na površini uporabljenega kalupa napake v kakovosti. Površina je gladka in brez robov, njena osnovna zahteva pa ni razpok; če ima kalup težave s kakovostjo, kakovost plastičnih izdelkov, obdelanih v nadaljnji obdelavi, ne sme biti pokrita. Po vsakem postopku brizganja bodite pozorni na likvidacijo uporabljenega kalupa, da zagotovite, da v njem ni tujih predmetov, in ga ohranite čistega.

2. Ko uporabljate kalup za brizganje za zadrževanje obdelave, bodite pozorni na nanašanje tehničnih plastičnih delcev; če imajo plastični delci očitne težave s kakovostjo, jih ne smete postaviti v sredino kalupa za brizganje, da zadržite obdelavo. Po vstopu v kalup za brizganje in segrevanju se na površino kalupa oprime majhna količina slabšega kalupa za brizganje, ki ga je težko odstraniti, kar vpliva na naslednjo uporabo kalupa za brizganje.

3. Bodite pozorni na nekaj funkcionalnih parametrov uporabljenega kalupa za brizganje in obdelava ovijalne cevi je v mejah njegovih funkcionalnih zahtev med obdelavo, sicer bo nepravilna izbira kalupa za brizganje povzročila tudi težave pri kakovosti kalup za brizganje.

Pri nanašanju kalupov za brizganje je pomembno biti pozoren na zgornje osnovne težave. Zdaj lahko rečemo, da je tehnologija obdelave z brizganjem vedno bolj zrela in začinjena, kolikor je mogoče, naš proizvajalec je specializiran za obdelavo z brizganjem, na tehnologijo obdelave pa je prav tako zelo ponosen. Vse vrste brizganih delov, obdelanih z brizganjem, so na trgu zelo izjemne. Če ste zadovoljni z našimi izdelki za brizgane dele, se lahko vedno obrnete na naše osebje in se pozanimate o več informacijah o naših izdelkih.