Struktura za oblikovanje medicinskih brizgalnih kalupov

- 2021-06-10-

Struktura za oblikovanje medicinskih brizgalnih kalupov


1. Deli, ki dajejo obliko, strukturo in obseg materiala za oblikovanje, so na splošno sestavljeni iz jeder (luknjači), vdolbnih votlih kalupov, jeder niti, vložkov itd.

2. Sistem za vlivanje kalupa za medicinsko brizganje To je kanal, ki vodi staljeno plastiko od šobe brizgalnega stroja do zaprte votline kalupa. Na splošno je sestavljen iz glavnega pretočnega kanala, drsnika, zapornice in hladnega vodnjaka.
3. Vodilni del medicinskega kalupa za brizganje je nastavljen tako, da zagotavlja natančno poravnavo premičnega kalupa in fiksnega kalupa, ko je zaprt kalup zaprt, kar ima vodilni in pozicionirni učinek. Sestavljen je iz vodilnega droga in vodilnega tulca. Nekateri medicinski kalupi za brizganje so še vedno na vrhu. Vodilni deli so nameščeni na izmetni plošči, da se zagotovi nemoteno in zanesljivo gibanje odstranljivega tkiva. Notranjost sestavljajo organizacija za oblikovanje, vlečna organizacija, sistem za kondicioniranje modela stroja in izpušni sistem.
4. Organizacija za oblikovanje medicinskih kalupov za brizganje je oprema za dokončno demontiranje plastičnih delov in sistema za vlivanje. Strukturnih oblik je veliko. Pogosto se uporabljajo ejektor, cev, zgornja plošča in pnevmatski ejektor. Na splošno je sestavljen iz ejektorja in palice za ponastavitev. , Praška, pritrdilna plošča trna, zgornja plošča (zgornji obroč) in vodilni drog / vodilo zgornje plošče itd.
5. Struktura vlečenega jedra medicinskega kalupa za brizganje. Za plastične dele s stranskimi luknjami ali podrezi je treba pred izmetom in demontažo izvesti stransko vlečenje jedra ali ločen drsni blok (stranski ločitev), da se gladko demontira.
6. Sistem za nastavitev temperature kalupa za medicinsko brizganje Da bi izpolnili zahteve glede temperature kalupa v postopku brizganja, je potreben sistem za prilagoditev temperature kalupa (kot so hladilna voda, vroča voda, vroče olje in električni ogrevalni sistem itd.) prilagodite temperaturo plesni.
7. Za nemoteno praznjenje plina v votlini kalupa izpušni sistem medicinskega vbrizgalnega kalupa pogosto odpre izpušni utor na ločilni površini kalupa in reže med potisnimi palicami številnih kalupov ali drugih premičnih delov (kot je npr. drsniki) so tudi lahko igrajo izpušni učinek.