Kakšne so prednosti CNC obdelovalne tehnologije? Kakšne so veščine programiranja CNC obdelave?

- 2022-04-06-

Kakšne so prednosti CNC obdelovalne tehnologije? Kakšne so veščine programiranja CNC obdelave?
V procesu obdelave CNC obdelovalnega centra je zelo pomembno, da se med programiranjem in upravljanjem obdelave izognete koliziji CNC obdelovalnega centra. Ker je cena CNC obdelovalnega centra zelo draga in se giblje od sto tisoč juanov do milijonov juanov, kakšne so njegove prednosti?
â‘  CNC obdelava ne zahteva zapletenega orodja. Če želite spremeniti obliko in velikost dela, morate samo spremeniti program obdelave dela, ki je primeren za razvoj in modifikacijo novega izdelka.
â‘¡Kakovost CNC obdelave je stabilna, natančnost obdelave je visoka in ponovljivost je visoka, kar je primerno za zahteve obdelave izdelkov z visoko natančnostjo.
â‘¢ V primeru množične proizvodnje je proizvodna učinkovitost visoka, kar lahko skrajša čas za pripravo proizvodnje, prilagoditev strojnega orodja in pregled procesa.
â‘£ Lahko obdeluje kompleksne profile, ki jih je težko obdelati z običajnimi metodami, in celo obdeluje nekatere neopazne dele obdelave.
Ker je CNC obdelovalni center drag, ga je težko vzdrževati in je drag, se pogosto zgodi, da kolizija med delovanjem CNC obdelovalnega centra zahteva določena pravila, ki se jim je mogoče izogniti. Na primer, obvladovanje nekaterih veščin programiranja CNC obdelave, ker je programiranje ključni del CNC obdelave, izboljšanje veščin programiranja se lahko v veliki meri izogne ​​nekaterim nepotrebnim trkom.
, Obvladajte veščine programiranja CNC obdelovalnega centra, lahko bolje izboljšate učinkovitost obdelave, kakovost obdelave in se izognete nepotrebnim napakam pri obdelavi. To od nas zahteva nenehno povzemanje izkušenj in izpopolnjevanje v praksi, da še dodatno okrepimo programske in procesne zmogljivosti.
Na primer, pri rezkanju notranje votline obdelovanca, ko je rezkanje končano, je treba rezkalo hitro umakniti na 100 mm nad obdelovanec. Če se za programiranje uporablja N50 G00 X0 Y0 Z100, bo CNC obdelovalni center povezal tri osi in rezkalo lahko trči obdelovanec, kar povzroči poškodbe orodja in obdelovanca, kar resno vpliva na natančnost CNC obdelovalnega centra. Trenutno se lahko uporablja naslednji program: N40 G00 Z100; N50 X0 Y0; to pomeni, da se orodje najprej umakne na 100 mm nad obdelovanec, nato pa se vrne v programsko ničelno točko, tako da bo trk.