Zakaj je strojna obdelava plastike vse bolj priljubljena?

- 2022-05-07-

Zakaj je strojna obdelava plastike vse bolj priljubljena?
 
Predelava plastike je nov posel, ki se je v predelovalni industriji pojavil v zadnjih letih. To podjetje temelji na predelavi plastike in upravlja vse vidike plastičnih izdelkov. Kot pomemben del strojne obdelave ima strojna obdelava plastike pomembno vlogo pri proizvodnji plastičnih izdelkov. Zakaj torej postaja strojna obdelava plastike vse bolj priljubljena?

1. Visoka stopnja inteligence
Ker izdelek iz folije za ulivanje zahteva, da ima plastika enakomerno debelino in gladko površino, ima tudi visoke zahteve za oblikovanje kalupa. . Obdelava plastike uporablja tehnologijo računalniške simulacije za pomoč pri načrtovanju termoplastičnih kalupov za polprevodniško oblikovanje zobnikov, uporablja programsko opremo za tridimenzionalno modeliranje Pro/E za ustvarjanje ločevalnih površin in konkavno-konveksnih kalupov z votlinami ter oblikuje strukturo delov kalupa, sistem za vlivanje in hlajenje sistem. Programska oprema je simulirana in optimizirana in dosežen je dober učinek.
2. Učinkovit prihranek časa
Ker je v proces predelave plastike vključenih veliko vplivnih dejavnikov, kot so temperatura, tlak, lokacija vrat, čas ohlajanja itd., ti dejavniki vplivajo na kakovost končnega plastičnega izdelka in obstajajo interakcije med vplivnimi dejavniki , kot so serijski poskusi. , Ročni izračun Za izbiro parametrov predelave plastike je potrebnih veliko časa, delovne sile in materialnih virov. Tehnologija simulacije strojne obdelave lahko realizira dinamično simulacijo z več parametri in natančneje prikaže proces in rezultate obdelave plastike. Običajno se uporablja za prilagajanje parametrov obdelave plastike, kar učinkovito prihrani čas obdelave.
3. Kakovost končnega izdelka je boljša
Postopek oblikovanja tankostenskih plastičnih izdelkov je nagnjen k deformaciji zaradi krčenja, deformaciji zvijanja in drugim težavam. Učinek oblikovanja ni povezan samo z lastnostmi materiala, temveč tudi s strukturo kalupa in procesnimi parametri. Simulacija strojne proizvodnje lahko uresniči slikovno simulacijo zagona koledarja, prilagajanja razmika, nastavitve temperature, kompenzacije navzkrižne osi in drugih procesov, kakovost končnih izdelkov pa se je močno izboljšala.
V zadnjih letih se je industrija plastičnih izdelkov vse bolj zaostrila, zato so številni obrati za predelavo plastike začeli uvajati nove tehnologije in s povečevanjem tehnološke dodane vrednosti izdelkov prevzeli vodilni položaj v hudi tržni konkurenci. Pojav strojne obdelave plastike je učinkovito spodbudil napredek in razvoj industrije predelave plastike in se bo v prihodnosti bolj uporabljal.